Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

Hurrá!

Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál 2018

Kategória: Szó-Tér

 

2018 április 9 és 15 között immár 19. alkalommal szervezzük meg a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált (Szeged IGF). Fesztiválunk idén gitárhősök parádéjának színtere lesz!

Bővebben: Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál 2018

NEA civil pályázati tájékoztatót tartottak Szegeden

Kategória: Szó-Tér

Hatodik alkalommal rendezték meg 2018. január 8-án a Nemzeti Együttműködési Alap szegedi civil pályázati tájékoztatóját. A programra ezúttal az Új Nemzedék Központ Csongrád megyei irodájában került sor, a Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal közös szervezésben.

Bővebben: NEA civil pályázati tájékoztatót tartottak Szegeden

A Szegedért Alapítvány felhívása a 2018. évi díjakra és támogatásokra

Kategória: Szó-Tér

A Szegedért Alapítvány 2018-ban 29. alkalommal ismeri el díjaival azon személyiségek tevékenységét, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti és társadalmi életének gazdagításában, értékei megóvásában, akik hírt és megbecsülést szereznek Szeged városának.

Bővebben: A Szegedért Alapítvány felhívása a 2018. évi díjakra és támogatásokra

SzegedRocks 2018: óriási tömegzenélés lesz tavasszal a városban

Kategória: Szó-Tér
A rendezvény egyik célja, hogy több száz zenélni vágyó egyszerre játsszon vagy énekeljen, ezzel is jelezve azt, hogy a zene mindenkié.

Bővebben: SzegedRocks 2018: óriási tömegzenélés lesz tavasszal a városban

Jövő májusban újra Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált rendeznek Szegeden

Kategória: Szó-Tér

 Szeged, 2017. október 24., kedd (MTI) - Jövő májusban ismét a tavaly elhunyt Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező nemzetközi filmfesztivált rendeznek Szegeden - tájékoztatta a szervező Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. az MTI-t.

Bővebben: Jövő májusban újra Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált rendeznek Szegeden

Aradtól az Országgyűlésig – interjúkötet Szabad Györggyel

Kategória: Szó-Tér

Szabad Györggyel, a 19. századi magyar polgári átalakulás korának történetírójával, az első demokratikusan megválasztott Országgyűlés elnökével 1991-1992- ben készített hosszú interjút egykori tanítványa, Pavlovits Miklós a SZÓ-TÉR Egyesület elnöke, újságíró.

Bővebben: Aradtól az Országgyűlésig – interjúkötet Szabad Györggyel

Cégkapu regisztráció – kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől

Kategória: Szó-Tér

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi  CCXXII. törvény alapján  2018. január 1-jétől elektronikus ügyintézésre kötelesek a gazdálkodó tevékenységet folytató alapítványok és egyesületek.

Bővebben: Cégkapu regisztráció – kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől

Gulyás Márta és Luis Fernando Pérez (Spanyolország) nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusa és koncertjei Békéscsabán

Kategória: Szó-Tér

A Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium kilencedik alkalommal ad otthont 2017. augusztus 26-szeptember 4. között két világhírű és országosan is elismert zongoraművész, ill. professzor, Gulyás Márta (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapest és a madridi Zsófia Királyné Zeneakadémia professzora) és Luis Fernando Pérez (Madridban a Katarina Gurska Zeneakadémia  és a barcelonai Marshall Zeneakadémia professzora) nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusának.

Bővebben: Gulyás Márta és Luis Fernando Pérez (Spanyolország) nemzetközi zongora- és kamarazene...

Gitárfesztivál 2017

Kategória: Szó-Tér

A XVIII. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál a korábbiakhoz hasonlóan nagy sikerrel zárult. Az idei műsorban új színfoltot jelentettek az énekes műfajok, a Duo Venite a régi zene, a Triplet pedig a könnyebb műfajok képviseleteben.

Bővebben: Gitárfesztivál 2017

Székely András (André de Székely) Krasznogorszkban, a GUPVI börtönében eltöltött évei

Kategória: Szó-Tér

André de Székely interjú. Teljesen konzervatív beszélgetés lesz most Újszász tábornok és Karády   Katalin kapcsolatáról, próbáljunk kronologikusan haladni Felvétel indít! Kamera forog! Tessék!

Bővebben: Székely András (André de Székely) Krasznogorszkban, a GUPVI börtönében eltöltött évei

MNB: másodpercek alatt teljesülhetnek a 10 millió forint alatti átutalások a jövőben

Kategória: Szó-Tér

Budapest, 2016. december 14., szerda (MTI) - Jóváhagyta az azonnali fizetési szolgáltatás működési modelljét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST), ezzel a 10 millió forint alatti átutalások másodpercek alatt teljesülhetnek, szemben a jelenlegi néhány órás, illetve hétvégén néhány napos átfutási idővel, az év minden napján, éjjel-nappal. Ráadásul a számlaszám helyett elég lehet a kedvezményezett mobilszámának megadása is.

    Az MNB MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint az azonnali fizetési rendszer megvalósítása dimenzióváltást jelent a belföldi fizetések lebonyolításában. Létrehozásával lehetővé válik a legmodernebb informatikai és kommunikációs megoldások alkalmazása a pénzforgalomban - olvasható a közleményben.

Bővebben: MNB: másodpercek alatt teljesülhetnek a 10 millió forint alatti átutalások a jövőben