Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

Gulyás Márta és Luis Fernando Pérez hangversenyei Békéscsabán

Kategória: Szó-Tér

A Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola immár hatodik alkalommal adott otthont 2014. augusztus 22-31. között két világhírű és országosan is elismert zongoraművész, ill. professzor, Gulyás Márta és Luis Fernando Pérez nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusának. A koncert megszervezésében a Szó-Tér Egyesület is közreműködött.

 

A kurzus professzorai ebben az évben is megörvendeztették egy-egy koncerttel Békéscsaba zenekedvelő közönségét. Augusztus 24-én Luis Fernando Pérez játékát hallhatták a Bartók Terem színpadán. Beethoven cisz-moll „Holdfény” szonátáját Brahms Balladái (Op.10) követték, majd az est második felében kétzongorás művek csendültek fel. Milhaud Scaramouche-ának és Ravel La Valse-ának előadásában Császár Zsuzsanna volt a művész partnere.

Augusztus 27-én Gulyás Márta és vendégei kamarakoncertjén töltötték meg a Bartók Termet az érdeklődők. A hangverseny első részében kétzongorás kompozíciók hangoztak el: Mozart D-dúr szonátájában Császár Zsuzsanna, Bartók Hét darab a „Mikrokozmoszból” című művében Birsen Ulucan (Törökország) működött közre. Schubert A-dúr „Pisztráng” zongoraötösével ért véget a koncertsorozat, melyben Gulyás Márta vendégeiként Lokodi Károly (hegedű), Megyesi Robin (mélyhegedű), Hohl Zsuzsanna (gordonka) és Ludányi Endre (nagybőgő) léptek fel.

Találat: 2361