Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

Kisvállalatok sikerének előfeltétele: Az üzleti kommunikáció

Kategória: Szó-Tér

Míg Európában ötödük tudja, hogy üzletektől esik el a rossz kommunikáció miatt, a magyar kisvállalkozóknál ez a felismerés sokkal kevésbé általános. A program együttműködő partnere a Szó-Tér Egyesület.

Kutatások szerint pedig a jó kommunikációs stratégia kialakítása és megvalósítása 44, 5%-os növekedést eredményezhet a külföldi piacokra irányuló exportban.

 Ezena problémán segít a ProMES (Promoting Multilingualism in Exporting SMEs by Communication) program. A rövidítés jelentése: Kommunikáció és többnyelvűség segítségével kis-, és közepes vállalkozások exportjának támogatása.

Ez az immár kétéves, nemzetközi projekt a magyar Euro-Friend Kft, az angol Semantica Ltd, a Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara Trencséni Regionális Képviselete, a Barcelónai Kereskedelmi Kamara és az Uherske Hradiste-i Kereskedelmi Kamara részvételével jött létre. Célja olyan határokon átnyúló cégelemzések és üzleti-nyelvi képzések támogatása, amelyeket jól hasznosíthatnak a vállalkozások és tulajdonosaik.

Üzleti kapcsolatok létrejöttéhez beszélni kell a partnerünk által használt nyelvet, (vagy a nemzetközi angolt), ám ugyanennyire fontos az adott ország érintkezési, kereskedelmi, tárgyalási stb. kultúrájának minimális ismerete is.

Kik hasznosíthatják a program által kínált lehetőségeket?
Mindazon kis- és közepes vállalkozások, kereskedők, szolgáltatók, akik a jövőre is gondolva, bővíteni kívánják kapcsolataikat, exportjukat, vagy új célpiacokra akarnak betörni (Európán belül és kívül).

 A kommunikációs rendszerek átvilágítása és a fiatal, új generációs auditorok elemzéseinek hasznosítása révén ők is sikerrel bővíthetik nemzetközi kapcsolataikat

Találat: 2032