Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

Az üzleti siker alapja a jó kommunikáció

Kategória: Szó-Tér

Gyenge a magyar vállalkozók nyelvtudása!


Ismeretes a magyarok nyelvi jártasságának hiányossága. E tény viszont jelentős hátrányt szül sok kis- és közepes vállalkozások számára. Míg az EU-ban a vállalkozók ötöde vallja, hogy a gyenge kommunikáció miatt fontos üzletektől eshet el - a hazánkban ez a felismerés sokkal kevésbé általános. Pedig a jó kommunikációs stratégia és megvalósítása több mint negyvenszázalékos növekedést hozhat a külföldi piacokra irányuló exportban.
Ezen a problémán segít az EPIC (Enhancing and Promoting International Business Communication supports SMEs to improve their international competitiveness), program. A rövidítés jelentése: „Nemzetközi üzleti kommunikáció fejlesztése kis-, és közepes vállalkozások nemzetközi versenyképességének növelésével".

Ez a nemzetközi projekt immár három éves. Létrehozói: a magyar Euro-Friend Kft, az angol Semantica Ltd, a lengyelországi Danmar Computers, a baszkföldi Elhuyar Zubize, a szicíliai Centro Per Lo Sviluppo Creativo "Danilo Dolci", és a litván Kauno Prekybos szervezetek. Célja a vállalkozások és tulajdonosaik által jól hasznosítható, határokon átnyúló cégelemzések és üzleti-nyelvi képzések támogatása.

Eredményes üzleti kapcsolatok létrejöttéhez ismernünk kell a partner által használt nyelvet, (vagy a nemzetközi angolt), ám ugyanennyire fontos az adott ország érintkezési, kereskedelmi, tárgyalási stb. kultúrájának jó ismerete is. Ezt szolgálja az érintett üzletemberek és vállalkozások számára kifejlesztett speciális üzleti módszerek és az export növelését szolgáló ismeretek átadásának programja. A vállalkozások sajátos profiljára tekintettel, az EPIC egységes európai elveken alapuló módszereket kínál a nyelvi- és kulturális kommunikáció üzleti eredményességének növelésére.
Módszere a vállalkozások auditálása, amely során új, határokon átnyúló üzleti lehetőségeket teremtve, jelentős mértékben növelhetik árbevételüket.

Kik hasznosítják az EPIC program lehetőségeit? Üzleti kapcsolataikat, exportjukat bővíteni, Európán belüli és túli új piacokra betörni kívánó kis- és közepes vállalkozások, kereskedők, szolgáltatók.

A projekt vállaltfejlesztési módszereit, magyarországi szolgáltatásait ugyanakkor az üzleti vállalkozások mellett mások, pl. nonprofit szervezetek is hasznosíthatják. A kommunikációs rendszerek átvilágítása és a fiatal, új generációs auditorok elemzései révén ők is sikerrel tágíthatják nemzetközi kapcsolataikat.

Találat: 2136