Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

Sikeres a pénzügyi fogyasztók tájékoztatási projektje

Kategória: Szó-Tér

A Szó-tér Egyesület sikeresen dolgozik, az MNB által kiirt, a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítését célzó pályázat megvalósításán. A célközönség a 24-32 év közötti pályakezdő, illetve családalapítás előtt álló fiatalok.

   Az év eleji „Menyegző esküvői kiállítás”, illetve a május 1-i Újszegedi ligeti nagyrendezvényen felállított pavilonokban az e témában készült filmekre, és szakkiadványokra hívják fel a figyelmet. Az együttműködő civil szakértők egyúttal személyes tanácsadással is szolgálnak. Ők pénzügyi ismeretek terjesztését végzik a helyszínen és személyes problémákra reagáló tanácsadással is rendelkezésre állnak. Mindez alkalmat kínál az érintettek egyéni, vagy családi pénzügyi problémák feltárására, elősegítve a fogyasztók érdekeinek és jogainak érvényesítését.

   A rendezvények jó lehetőséget kínálnak az érintettek megszólítására, az induló családok anyagi stabilitásának átgondolására, a havi költségvetési kérdésektől kezdve az állami támogatások (pl. CSOK, Babakötvény, egyéb lakástámogatás,) igénybevételén át, a hitelfelvétel, az eladósodás, illetve takarékoskodással kapcsolatos mindennapi döntésekig.

A helyszínen nemcsak a fiatalok, de a szülők (is) tájékozódhatnak a gazdaságilag tudatosélet-kezdés hasznos elveiről, az anyagi lehetőségeket meghaladó lakodalom kiadásaitól kezdve, a fiatalok első beruházásainak fedezeti / hitel forrásain át, a lakhatási problémák gazdaságos megoldásáig.

Still0413 00032

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok érdeklődő kereste fel a „Házasság és Pénztárca” pénzügyi információs pavilont.

Still0413 00012

Tanácskoznak a hozzáértők egy nehezebb kérdés megválaszolásán

Still0413 00005

 

Találat: 2247