Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

Gulyás Márta és Luis Fernando Pérez (Spanyolország) nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusa és koncertjei Békéscsabán

Kategória: Szó-Tér

A Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium kilencedik alkalommal ad otthont 2017. augusztus 26-szeptember 4. között két világhírű és országosan is elismert zongoraművész, ill. professzor, Gulyás Márta (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapest és a madridi Zsófia Királyné Zeneakadémia professzora) és Luis Fernando Pérez (Madridban a Katarina Gurska Zeneakadémia  és a barcelonai Marshall Zeneakadémia professzora) nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusának.

A kurzusra ebben az évben is sok fiatal művész és egyetemi hallgató jelentkezett Magyarországon kívül Spanyolországból, Japánból, Romániából, Szerbiából és Grúziából.

A kurzus professzorai idén is megörvendeztetik egy-egy koncerttel Békéscsaba zenekedvelő közönségét, melynek időpontjaira már a nyári szünet idején szeretnénk kedves leendő publikumunk figyelmét felhívni.

NYÁRVÉGI  HANGKAVALKÁD

Augusztus 29-én kedden 19.30-kor Luis Fernando Pérez játékát hallhatjuk a Bartók Terem színpadán  Császár Zsuzsanna zongoraművész (SZTE Zeneművészeti Kar tanára) közreműködésével. Spanyol zeneszerzők mellett Debussy és Rachmaninov művek szólalnak meg.

Szeptember 1-jén pénteken Gulyás Márta és vendégei koncertje (szintén 19.30-kor).

Közreműködő művészek: Lokodi Károly (Marosvásárhely) hegedűn, Bársony Péter (Liszt Ferenc  Zeneművészeti Egyetem tanára) mélyhegedűn és Kostyák Előd (Kolozsvár) gordonkán. Haydn és Brahms művei hangzanak el.

 A kurzus hallgatói augusztus 30-tól naponta déli matiné koncertek keretében, továbbá szeptember 3-án 17 órai kezdettel a mesterkurzus záró koncertjén  mutatkoznak be a Művészeti Szakgimnázium Bartók-teremében zongora szóló és kamarazene produkcióikkal.

A Gulyás Márta és vendégei – Luis Fernando Pérez koncertjei Békéscsabán szakmai program megvalósítását 2017. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.”

Plakat augusztus

Találat: 585