Művészeti rendezvények          Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál         Tudományos kutatásaink                         
2014 szlest 829 x 590           log                emlekkonyv

            Szó-Tér TV                             Filmprodukcióink

Szó tér Tv 297 x 198         Filmprodukcióink 230 x 153         

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál

Kategória: Szó-Tér

A Szó-Tér Egyesület által szervezett Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált 1999-ben alapította Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző. A rendezvény több mint tíz év alatt nem csak mélyre ható kulturális hagyományokat teremtett Szegeden, de korunk legnépszerűbb hangszere, a klasszikus gitár világhírű sztárjait is évről évre elhozta a városba.

A hangszeresek versenyei, a mesterkurzusok, a koncertek és a teltházas gálaestek programjainak és sztárjainak köszönhetően a Fesztivál eseményeiről rendszeresen beszámol a hazai és a nemzetközi sajtó.

A fesztiválon eddig 5 kontinens több mint 31 országából szerepeltek művészek. Az eddigi meghívottak közül kiemelendő: Snétberger Ferenc (D), Alvaro Pierri (AR), Duo Katona (UK/HU), Judicaël Perroy (FR), Marcin Dylla (PL), Paul Galbraith (Brazília), Ivan Nikolaewsky (RU),  Eri Nakamura (JP), Céline Perrottey (FR),  a Kurina Jazz Quintet (SRB), a String Duo (Ausztrália), a Botos Fusion Project (A), Pavel Kuchta (BY), David Leisner (USA), vagy Carles Pons (ES).

A Szegedi Nemzetközi Gitárfesztiválról ide kattintva olvashat többet.

Találat: 2512